Vil du ikke gå i stå selvom du er blevet pensionist – så læs videre her!

aeldre-mand-havearbejdeFor mange ældre kan det være svært at gå fra en otte-timers arbejdsdag til pensionisttilværelsen, som i teorien kun er fyldt med stilfærdige syssler. Men for de pensionister, der stadig er fyldt med energi, og for hvem det ville være en pinsel ikke at være mere aktiv, er der rig mulighed for både at være ansat eller have sin egen virksomhed.

Regler for pensionister

Som pensionist, har du mulighed for at arbejde i private hjem (privatpersoner) og have en indtjening på op til 10.200 kr. i 2014 uden at skulle betale skat. Her er det afgørende ikke, om du faktisk modtager folkepension – du skal blot opfylde aldersgrænsen, altså retten til at modtage folkepension.

Du kan eksempelvis hjælpe en handicappet eller en anden ældre person, som har mindre energi end dig selv , med de daglige gøremål, såsom indkøb, madlavning, strygning, vask, opvask og rengøring. Andre muligheder er at hente og bringe børn fra skole, give lektiehjælp eller udføre havearbejde, vedligeholdelse og småreparationer på boligen.

Endeligt er der også mulighed for at have sin egen virksomhed – selvom man er folkepensionist. Så for dem på 65 år eller derover, der har energien til at køre egen virksomhed, kan Ajour Regnskab have interesse. Her kan du få hjælp til bogføring, års-, moms-, lønregnskab samt regnskabsstyring og debitor- og kreditorstyring.

Hold dig i gang!

Har du overskuddet til enten at arbejde nogle timer om ugen eller arbejde fuldtid, kan det varmt anbefales. Det skaber megen glæde i hverdagen og giver en følelse af, at man stadig er til gavn. Mange ældre døjer nemlig med at føle sig overflødige.

Udover at give en følelse af, at man gør gavn holder man samtidig sine personlige relationer ved lige. Man møder sine kollegaer – enten dagligt eller et antal dage om ugen. Samlet set mindsker det risikoen for, at man føler sig ensom; som i mange tilfælde kan føre til en depressiv tilstand.

Kilde: skat.dk