Verdens bedste steder for pensionister

I dag bliver det mere og mere populært at flytte til udlandet, når man går på pension. Frankrig og Spanien var engang de mest populære steder at flytte til, som efterlønsmodtager, men det er ved at ændre sig nu. I de senere år er Latinamerika og Sydøstasien også blevet populære steder for pensionister at flytte til, på grund af det varme klima og lave leveomkostninger. Her har vi udvalgt 3 af de mest anbefalede steder at flytte til for at nyde otiummet.

Tyskland

Det er ideelt at flytte til Tyskland, når man er pensionist, da det stadig er tæt på familie og venner i Danmark og sproget ikke er så svært at lære som dansker. Hvis du godt kan lide at gå på vandreture, så er Tyskland det perfekte sted for dig. Tyskland er berømt for vandreture, på grund af den smukke natur og mange bjerge. Den sydvestlige del af Tyskland er specielt god for vandreture og selvom der er sne og kulde om vinteren, ligesom i Danmark, er der for det meste varme, solrige somre i denne del af landet. Her har man muligheden for at opdage den flotte tyske natur med en tur i Schwarzwald eller en bådtur langs en af Tysklands berømte floder. De dejlige udsigter og den skønne natur gør Tyskland til et fantastisk sted at flytte til, som pensionist.

Alta_via_meranese_2005-05

Spanien

Spanien har længe været et populært sted, at nyde otiummet, da det er en kombination af europæisk luksus og de berømte spanske strande. Solen skinner i Spanien ca. 300 dage om året og det er derfor nemt at se, hvorfor landet er så populært blandt både turister og pensionister. Costa del Sol er den mest populære del af Spanien at flytte til, og de fleste spaniere kan begå sig på engelsk i dette område og der er sikkert intet problem ved at finde en læge eller advokat, der kan tale engelsk. Boliger er også billige her og der er både mulighed for at fordybe dig i spansk kultur og være en del af områdets store internationale samfund.

Thailand

De eksotiske omgivelser og lave leveomkostninger tiltrækker millioner af turister hvert år til Thailand og nu er det ved at blive et populært sted for efterlønsmodtager at flytte til. Hvis du går op i at lave mad, så er Thailand et godt sted for dig. Thailandsk mad er verdenskendt og her kan man tilbringe sit otium med at smage på de lækre retter. Der findes også mange madlavnings klasser, hvor man kan lære at lave eksotisk mad til en billig og fornuftig pris. Boliger er også meget billige i Thailand og sammen med de lave leveomkostninger betyder det, at man pludselig har råd til meget mere, end man har hjemme i Danmark.