Vedligehold dit hus

Vedligehold dit hus og spar penge

Hvis du har tegnet en husforsikring, ved du med stor sandsynlighed, hvad der følger med sådan en. Der er flere omkostninger, som man selv skal dække, hvis der opstår en skade på dit hus. Der er dog en række ting du kan gøre, for at være bedre sikret mod skader på dit hus, og dermed også have mulighed for, at spare penge.

Vedligehold altid dit hus

En god idé når man ønsker at spare penge, er, at man altid fokuserer på, at ens hus er vedligeholdt så godt som muligt. Hvis du sørger for, at dit hus er vedligeholdt, kan du opnå mange fordele. F.eks. vil du ved et vedligeholdt hus, være bedre forberedt, hvis der f.eks. skulle opstå et voldsomt skybrud over dit hus.

Hvis du, på grund af dit fokus på vedligeholdelse, kan undgå skader på dit hus, vil du slippe for det besvær, som er i forbindelse med oprydning af de skader som er opstået. Derudover vil du ved skade på dit hus, også skulle betale den selvrisiko, som du selv har angivet, da du tegnede din husforsikring.

Bedre sikret mod skader

Det vil naturligvis ikke kun være for at spare penge, at man skal vedligeholde sit hus. Det er naturligt, at man ikke ønsker, at der skal opstå skader på sit hus. Skader mod dit hus kan ødelægge mange af dine personlige ejendele, som du har kært.

Har dit hus en kælder, er det især vigtigt, at du fokuserer på, at dit hus vedligeholdes. En kælder er nemlig ekstra udsat, hvis der f.eks. skulle opstå et voldsomt skybrud. Hvis vandet pludseligt falder i store mængder, vil vandet løbe nedad, og det er meget usandsynligt, at man kan nå at gøre noget ved det, hvis man først begynder at forebygge skaderne, imens skybruddet står på.

Din kælder bruges ofte som et opbevaringsrum, hvor du muligvis opbevarer personlige ejendele og værdiggenstande, som vil være svære at erstatte. Er det f.eks. ting som du har opbevaret hele dit liv, og ikke vil kunne erstattes af et økonomisk beløb, vil det være ærgerligt, hvis disse tager skade. Derfor bør du altid overveje, hvor du opbevarer hvilke ting, og have fokus på at vedligeholde dit hus, så du kan minimere skaderne.

Lavere præmie og lavere selvrisiko

Hvis du ikke har en, men ønsker at tegne en husforsikring, er det også en god idé, at du har vedligeholdt dit hus, inden du søger efter ny husforsikring. Dit forsikringsselskab vil med stor sandsynlighed foretage en risikovurdering af dit hus, hvor de vurderer, hvor stor risikoen for skader er.

Hvis du har et vedligeholdt hus, vil forsikringsselskabet tilbyde dig en husforsikring med en lavere præmie, end hvis risikoen for skader på dit hus var større. Præmien er det årlige beløb, som du betaler for at have en forsikring.

Derudover vil du også ved et vedligeholdt hus, have god grund til, at angive din selvrisiko til at være lavere, end hvis dit hus ikke var vedligeholdt. Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale, når der opstår skade på dit hus. Ved at vedligeholde dit hus, vil du minimere risikoen for skade, hvilket vil give dig mulighed for, at angive en lavere selvrisiko.