Synet svækkes med alderen

synetDet er ingen hemmelighed, at alderen trækker hårdt på kroppen. Dette er ligemeget om vi snakker muskler eller synet. Det bliver svære at se og fokusere, der er nogle sygdomme der kan opstå, og det gælder i det hele taget om at være noget opmærksom. Nogle der aldrig har haft dårligt syn, kan også føle det som et tegn på svaghed, at det pludselig svækkes. De personer kan dermed også finde på at kører bil uden briller, da de ikke selv mener de skal bruge dem. Og det kan lede til meget farlige situationer.

Det gælder om at ligge sin stolthed bag sig, og tænke fremadrettet. I nogle tilfælde kan sygdommene også provokeret frem,  gennem ens livsstil. Således er det ikke kun alderen der alene påvirker synet. I mange tilfælde er gener også indvoldrevet, så hvis det ligger til familien at få disse sygdomme, skal man både være forberedt på at de kommer, og muligvis holde igen med de faktorer der øger chancen.

Der er naturligvis mange typer af synsfejl og sygdomme, og de kan alle opstå løbende gennem tiden, ved uheld i fx trafikken, ved fødsel eller gennem gener. Derudover kommer det også an på øjets tilstand, om det overhovedet er muligt at få en behandling. Her kommer det nemlig an på hvor tyk hornhinden er, da denne kan blive fortyndet under indgrebet.

Grøn stær og grå stær

De to mest hyppige aldersbetingede øjensygdomme, er grå stær og grøn stær. De fremkommer begge når kroppen når op i alderen, og den ene endda som følge af andre sygdomme, nemlig grå stær. Ved grå stær, bliver linsen i øjet uklar, og hænger i mange tilfælde sammen med nærsynethed. Denne øjensygdom forværres ved rygning, så hvis det ligger til familien, bør man afholde sig fra dette for at mindske sine chancer.

Andre forbindelser hvor grå stær kan risikere at opstå, er ved sukkersyge og regnbuehindebetændelse. Disse er sværere at undgå eller forberede sig på. Når det kommer til grøn stær, er det lidt andre forhold der er tilstede. Dette er en øjensygdom hvor det er et forhøjet tryk i øjet. Dette leder til skader på synsnerven, og kan i værste tilfælde lede til blindhed. Under grøn stær er der to undergrupper, åbenvinklet og snævervinklet. Dette har mest en betydning når det kommer til valg af den kirurgiske behandling. Det er nemlig muligt at behandle grøn stær med medicin, hvor grå stær skal behandles med kirurgi.