Spiseforstyrelser rammer også mænd

spiseforst

Spiseforstyrelser er en seriøs og potentielt livstruende mental sygdom. Personer med spiseforstyrelser har ikke selv valgt at leve sådan, de er i virkeligheden meget utilpas og har brug hjælp. Spiseforstyrelser er ofte fremstillet som en sygdom der udelukket påvirker kvinder, men flere studier viser at op til hverfjerde person der lider af anoreksi eller bulimi er mænd.

Mænd efterstræber den perfekte krop

Spiseforstyrelser kan forekomme i alle aldre, men mænd og kvinder er størst risici for at udvikle anoreksi og bulimi i deres teenageår og i starttyverne.

Utilfredsheden med sin i krop hos mænd er i hastig udvikling til at nå det samme niveau, som iblandt kvinder. Utilfredsheden med sin krop hos mænd er typisk manifesterede i en efterstræbelse af den muskuløse og slanke fysik, modsat kvinder der søger en ekstrem lav kropsvægt.

Mandlige atleter har større risici for at udvikle spiseforstyrelser. Dette er særligt gældende for atleter der er involverede i sportsgrene, som fokuserer på vægtklasser. Derudover så er det også gældende hos vægtløftere, brydere, gymnastter, dansere og bodybuildere. For nogle mænd vil øget bekymringer om sin muskeløsetit, måske, være en del af en spiseforstyrelse, som er kategoriserede af en forvreden opfattelse af muskelopbygning, diet og træningsrutiner.

Personer med spiseforstyrelser skal søge hjælp

Spiseforstyrelse hos mænd er et stigende problem i den vestlige verden. Modsat spiseforstyrelser hos kvinder, så stræber mænd efter den minimale fedtprocent, samt en unaturlig høj muskelprocent.

Forskere mener, at det stigende problem hos mænd skyldes blandt andet et forringet billede af den ideelle mand, som bliver illustreret af diverse mode og sport magasiner.  Ligesom hos kvinder, så har medierne og modeverden en stor del af skylden til at unge påbegynder spiseforstyrelser.

Spiseforstyrelser er yderst svært at komme af med. Af den grund, så skal man søge professionel hjælp til at overkomme sygdommen. Der findes institutioner som er specialiserede i at behandle mennesker med spiseforstyrelser. Disse institutioner skaber trygge rammer for sine patienter. Derudover så vejleder de også patienterne i at spise ordenligt, samt hjælper dem psykisk.