Spar penge på energiforbruget og hav flere penge til alderdommen

Retired coupleNår man går fra at være på arbejdsmarkedet til at skulle være pensionist, vil der ske ændringer i ens økonomiske situation. De fleste oplever, at der vil være færre faste udgifter, samtidig med at ens indkomst også vil falde. På trods af at de faste udgifter falder, vil de fleste opleve at have mindre økonomisk råderum end før. For at nyde sin alderdom er det et plus, hvis man har et lidt økonomisk frihed, så man kan opleve og nyde livet. Hvis dette skal blive en realitet, skal man således finde områder, hvor man kan sænke sine faste udgifter yderligere. Et godt bud på dette er at reducere sine udgifter på engergiforbruget. Ved at anskaffe sig grønne energiformer såsom solceller eller en varmepumpe fra eksempelvis Dansk Varme Service, vil man kunne spare en del penge på sit energiforbrug.

Den økonomiske situation for pensionister

Der sker mange ændringer, når en person bliver pensioneret. En af de større forandringer er den reducerede indkomst og derved, at de fleste har lidt færre penge om måneden til dem selv. De fleste pensionister har dog stadig masser af energi på at opleve livet, rejse osv., hvilket er noget, der i mange sammenhænge koster penge. På trods af at de faste udgifter falder, da man eksempelvis ikke længere betaler til fagforeninger, a-kasser, samt at man får en del rabatter på transport o.lign., er der stadig behov for yderligere reduktion i udgifterne, hvis man skal have mere plads i budgettet. Her er energiforbruget et godt sted at starte, da der på sigt er rigtig mange penge at spare.

Grøn energi er vejen frem

Der er flere muligheder indenfor grøn energi, som man, som husejer, kan benytte sig af, hvis man gerne vil skifte over til en mere miljørigtig energiform, samtidig med at ens udgifter også reduceres. Eksempelvis er både varmepumper, solceller, samt stokerfyr alle gode alternernativer til de traditionelle energiformer. Nedenfor gennemgås nogle af fordelene ved de tre energiformer:

  • Varmepumper

    Varmepumpen udgør et miljø- og energivenligt alternativ til traditionelle energiformer. Der er forskellige typer af varmepumper, som alt efter typen udnytter varmen, der er i udeluften, jorden eller andre varmekilder til opvarming af en bygning eller vand. På denne måde opnår man et langt mindre energiforbrug end ved foreksempel et oliefyr. Eksempelvis kan man opnå helt op til 50 % besparelser på varmeregningen ved at skifte over til en jordvarmepumpe.

  • Solceller

    En anden miljø- og energivenlig energiform er solceller. Ved at installere et solcelleanlæg kan man gøre sig selv fri for stigende el-priser, reducere sit elforbug fra elselskaberne samt sælge eventuel overskydende el til elselskaberne ved at sende den overskydende strøm tilbage til elnettet. Solceller har yderligere meget lang levetid samt minimal vedligeholdelse, hvorfor man snildt kan håndtere det i sin alderdom.

  • Stokerfyr

    En anden mulighed for miljø- og energivenlig varme er et stokerfyr. Et stokerfyr er et automatiseret fyr, hvor der fyres med træpiller. I og med at fyret er automatiseret, er det nemt at benytte og kræver ikke hårdt arbejde, da man blot skal fjerne asken én gang om ugen. Et stokerfyr er godt både for miljøet og for pengepungen. Med et stokerfyr kan man spare helt på til 60 % på ens varmeregning. Hvis man eksempelvis skifter fra et almindeligt oliefyr til et stokerfyr, vil den investering, det kræver være tjent ind i løbet af 2-4 år. Derefter forsætter man blot med at spare penge.

Selvom at det kan virke som en stor investering at skifte fra én varme- eller energiform til en helt ny, kan det godt betale sig, da investeringen hurtigt er betalt hjem igen. Alt efter ens behov og omstændigheder vil én løsning måske være at foretrække over en anden, hvorfor det er en god idé at få rådgivning fra en professionel. Der er mange spillere på det danske marked, men det er vigtigt at finde en virksomhed, som man kan stole på, når man skal tage en beslutning i denne størrelsesorden. Dansk Varme Service er totalleverandør af energiløsninger og har certificerede energivejledere, hvorfor de er en god virksomhed at rådføre sig med, hvis man overvejer at udskifte den eksisterende energiløsning.