Sluk cigaretten og få et længere liv

En tændt cigaret der oser af at stoppe med rygning

Efterhånden som man kommer op i alderen, begynder helbredet som regel at skrante. Derfor er det smart at gøre hvad man kan for at passe på sig selv.

En af de største trusler mod helbredet, er rygning. Samtidig er det virkelig svært at stoppe med at ryge hvis man har røget i årevis. Anbefalingen herfra er at stoppe med at ryge, og hvis man ikke kan selv, så få professionel hjælp til det, som for eksempel fra Graafland.dk.

Rygestopbehandling

En rygestopbehandling hos Graafland er ikke nogen helt billig løsning, men til gengæld er succesraten høj, hvis man har den ægte motivation for at stoppe med rygningen. Hvis det er tilfældet og har man 1.500 kroner til en enkelt session, er det som regel nok. Har man ikke en ægte motivation, er det ikke sandsynligt at behandlingen er effektiv og i det tilfælde vil det være spild af penge. Derfor skal man ikke lade sig presse af andre til behandlingen, for hvis man ikke inderst inde gerne vil det, kommer det heller ikke til at ske.

Hvorfor stoppe med at ryge?

Den helt åbenlyse grund til at stoppe med at ryge er, at rygning som bekendt er kræftfremkaldende. Men der er også andre grunde til at stoppe så hurtigt som muligt. Rygningen påvirker konditionen særdeles negativt, og de fleste kommer automatisk i dårlig form når de bliver ældre. Rygning er med til at alderdommen får alvor accelererer, så hvis du ikke gider at blive forpustet efter at have forceret fem trappetrin, er det værd at overveje at droppe cigaretterne.

Derudover er det også blevet mere besværligt at være ryger i dag, eftersom indendørs rygning nærmest er blevet forbudt. Derfor foregår rygning oftest i separate rum eller udendørs, hvorfor man som ryger går glip af en masse ting, hver gang man skal ud og have en smøg. Man vil heller ikke udsætte ens kære børnebørn, og oldebørn måske, for rygning, men det er bare så ærgerligt at skulle gå midt i en god leg, det er også svært at forstå for de små, at en cigaret er vigtigere. Og et helt åbenlyst argument for at stoppe med rygningen, er den store økonomiske gevinst, der medfølger.

Er du bekymret over at nogen du kender er rygere, så kan du også give dem et gavekort til rygestopkurset. Det er gode penge at give ud, for at få børn eller børnebørn til droppe de giftige cigaretter, men husk at gøre dem opmærksom på, at de kun skal bruge gavekortet, hvis de virkelig er motiverede.