Opvarmning du kan stole på!

1311346823_edd4119adf_z

Nyd pensionistlivet uden spekulationer

Det er vigtigt  at have en opvarmning man kan stole på og som kan passe sig selv, det meste af tiden – Specielt når man skal til at nyde livet som pensionist! En opvarmningskilde der passer sig selv, behøver nødvendigvis ikke at opsluge hele din pension.  Du kan læse mere om på www.varmepumpetilbud.dk og se hvilken der passer bedst til din bolig og dit behov.

En varmepumpe er en totalløsning, hvilket vil sige at du både kan få opvarmet din bolig, samtdig med du kan få varmt brugsvand. Derfor er der ikke meget du selv skal tænke på og du vil derfor kunne bruge tiden på noget andet.

En varmepumpe er forholdsvis støjfri og vil ikke genere dig i hverdagen. Det er en stabil varmekilde året rundt og er både miljøvenlig og kan give dig store besparelser på varmeregningen.

Besparelse på varme

Du kan opnå store besparelser i din hverdag, hvis du anskaffer dig en varmepumpe. Selvom at investeringen i selve varmepumpumpen kan være forholdsvis høj, så vil det altid anses for værende en god investering. For det første vil værdien i dit hus ofte stige og for det andet vil du kunne mærke en markant forskel på din varmeregning.

En varmepumpes energiforbrug, sammenlignet med for eksempel et oliefyr eller elvarme, giver en energibesparelse på minimum 50 %. Dermed har du også mulighed for at spare 50 % på din varmeregning, hvilket giver luft i budgettet og overskud til andre ting.

Hvis du for eksempel skal nyde din pension i et ældre hus, som har et årligt forbrug på 20.000 kWh til opvarmning og varmt vand, så kan du halvere din udgift til varme, hvis du skifter fra et gammelt oliefyr. Det vil sige at din varmeregning falder fra 25.000 til 12.500 kr.

Årligt tjek

En varmepumpe kræver ikke de store anstrengelser og kan ofte passe sig selv, hvilket giver en frihed for dig. Dog skal varmepumpen have et årlig tjek, hvilket er lovpligtigt. Det er forskelligt hvad et årligt tjek indeholder, alt efter om du har en jordvarmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe.

Ved en luft-til-vand varmepumpe skal den efterses en gang årligt, hvis den har en kølemiddelfyldning på over 1 kilo. Du skal ikke selv tænke på det årlige tjek, da det skal udføres af en person, som har øvelse og instruktion i at tjekke varmepumper. Hvis varmepumpen har et fyldning på over 2,5 kilo, så skal eftersynet foretages af en certificeret montør fra et kølefirma.

Ved en jordvarmepumpe skal du heller ikke selv stå for det årlige tjek. Dette skal nemlig udføres af en uddannet fagperson, som har erfaring indenfor området.