Nettet er fyldt med spareråd

kassekreditDet at spare penge er noget vi alle gerne vil, unge som gamle. Det er dog de færreste af os, der ønsker at sælge ud af vores ting, for at skrabe penge sammen til regninger, eller uforudsete udgifter. Prøver man at søge på nettet efter spare råd, ender man som regel på 20 forskellige sider, der alle har de samme forslag.

Heldigvis er der sider som www.pengetiltiden.dk, hvor der bliver samlet råd og vejledninger. Her finder man råd til flere typer behov. Om du ønsker at rydde op i budgettet eller at finde ud af hvilke vaner der kan ændres, er det hele samlet her. Derudover kan du finde hjælp til at finde den rette forsikring, eller råd til investeringer.

Vi kunne også gå ind noget af det her, men så vil vi igen bare være endnu en side, med halvhjertede råd og forslag til hvad du kan gøre for at spare. Det kræver mere end bare en enkelt post, og det kræver at den der sidder og skriver om det, har viden omkring emnet. Rammer du en side der virker interessant, så se på om de taler lidt uden om emnet, og bare i stedet linker til sider med en grundig forklaring. Så ved du om de ved hvad de taler om.

Små tip til steder at kigge

Nu vi er igang, har vi dog nogle råd. Det er lidt forsent med hensyn til pensionen, men derudover er der stadig masser af penge at finde. Det behøver ikke være jagten efter de store beløb, med besparelser på flere 1000 kroner om måneden. Det kan sagtens være 100-200 kr, der kan give den forskel der er brug for på et senere tidspunkt.

Det kan være noget så simpelt som at udskifte ting i hjemmet. Skift til en sparepære og skån både miljøet og på regningen. Samme gælder for bruseren, der kan man også investere i et brusehoved med spare funktion. Dermed er der både glæde ved penge til overs, samt en god samvittighed over at hjælpe miljøet.

Det mest klassiske råd, er at tage et kig i budgettet. Når man ryger ud fra arbejdsmarked, falder ens indkomst markant. Det kan være man stadig har råd til at bo hvor man gør og spise som man plejer. Dog kan det knibe med at shoppe lige så meget, at forkæle børn og børnebørn osv. Det er vigtigt at tænker over dette, således at ens udgifter falder i takt med indtægten, og dermed ikke fører en ud i gæld.