Kulturen i Tanzania

tanzania kulturGrønne enge, storslået savanne, et dyreliv uden lige. Det er hvad Tanzania er, men ikke hvad det kun er. Der er meget mere at komme efter, så længe man er åben for at imødekomme kulturen, traditionerne og historien i landet. Her er nemlig meget at finde, alt fra de store markeder med alverdens mad og krydderier, til deres påklædning, håndarbejde, religionsfrihed og ikke mindst filmfestival.

De store kulturelle forskelle man møder på Tanzania, kommer fra at landet faktisk er en sammensmeltning af to lande. Tanganyika på fastlandet og øen Zanzibar lige ude for kysten, slog sig sammen i et politisk fællesskab, og blev dermed til det vi kender som Tanzania idag. Der er meget mere at finde omkring dette på safaritanzania.dk, hvor du kan få et indblik i, hvad der er muligt ved at besøge landet.

Efter nationens uafhængighed, har det at der har været religionsfrihed været en stor del af freden i landet. Uanset hvilken religion og trosretning man finder, bliver de alle respekteret, fejret og hyldet af offentligheden. Man skal derfor ikke være bange for at træde nogle over tæerne, da de alle har affundet sig med, vi ikke alle tror på det samme.

Religion og kultur

Som det er lige nu, er hele Zanzibar mere eller mindre muslimsk. Tager vi ind på fastlandet, vil det blive noget mere varieret. Her fylder kristendommen 40%, muslimer 35% og af de oprindelige religioner der var at finde i landet, er 20% stadig tilhængere af disse. Her er også asiatiske religioner at finde, de fylder omkring 5% og består af Buddhisme, Hinduisme og Sikh. Det ses dog ofte at der er en sammensmeltning af alle disse religioner og de oprindelige afrikanske.

Der er ikke helt så meget fattigdom som man muligvis går og tror. Og besøger man landet er man heller ikke i tvivl om hvem der er velhavende. De afspejler meget deres velfærd i den mere vestlige mode. Både når det kommer til frisure, biler og påklædning. Derudover er de meget berejste, og kan som minimum tale engelsk og gerne også et sprog mere som ikke er at finde i landet i forvejen.