Kniber det med hørelsen?

Mislykket kommunikation mellem hørehæmmede

Hvis man samler en flok pensionister, er det sandsynligt at der hvert fald er nogle af dem, der har problemer med hørelsen. Skal man afholde arrangementer, hvor der kommer mange ældre, er det derfor en god ide, at tænke hvordan man sikrer de bedst mulige forhold for deres hørelse. Læs med her og få et par gode ideer til hvordan du hjælper dine hørehæmmede gæster. 

Højtaler og mikrofon til bankoaften

Hvis man ikke selv har udstyret eller kender nogle der har, så kan det være en ide at leje det rette udstyr. På tuxen.dk kan man leje det man skal bruge, for at folk kan følge med.

Der er nogle steder, hvor det mere oplagt end andre steder, at sørge for at folk snakker i mikrofoner, der er tilsluttet højtalere. En bango-aften, hvor en stor andel af deltagerne ligger i den højen ende af aldersskalaen, vil der nærmest med garanti være mennesker, der har svært ved at høre hvad der bliver sagt.

Godt lydudstyr kan øge oplevelsen rigtig meget for deltagerne i denne situation, hvor det er virkelig ærgerligt at gå glip af muligheden for banko, bare fordi man ikke kunne høre hvad der blev sagt.

Skal gæsterne høre talerne?

Hvis man skal holde stor fest, er det også værd at overveje om man skal gøre brug af lydudstyr, så alle kan følge med i hvad der bliver sagt under taler og lignende. Som taler har man tendens til at vende sig mod den eller dem, som talen er rettet mod. Det betyder at dem, som taleren vender ryggen skal have en god hørelse for at kunne høre alt hvad der bliver sagt.

Der er selvfølgelig nogle talere, som er gode til at snakke højt og tydeligt, men andre er nervøse, hvilket nemt resulterer i, at de kommer til at tale både utydeligt og lavt. En mikrofon og et par højtalere, er nok til at alle kan høre, hvad der bliver sagt, og så er der mere overskud til at grine af sjove kommentarer, hvis man ikke skal bruge alt sit fokus på at lytte.

Mange formelle fester ender med at der spilles musik og måske også med lidt dans, og her kan man også bruge anlægget, så man får mest muligt for sine penge, når man lejer det. Men skal der være dans, så er det et godt råd, at huske på, at musikken ikke skal være højere, end det er muligt, for dem der ikke danser, at tale sammen uden problemer. Det kan hurtigt blive ødelæggende for en fest, hvis folk ikke kan snakke sammen, fordi der spilles for høj musik.

God fest!