Kaffe er et hit hos pensionister

Kaffe er et hit hos pensionister

Det har nok aldrig været en hemmelighed, at kaffe ikke er en mest populære drik blandt unge, og kaffelysten opstår som oftest, når vi er blevet voksne. Kaffe har en meget karakteristisk smag, som nogle mennesker bare elsker og andre ikke bryder sig om. Det er set i adskillige test, at kaffe er mest populært hos den ældre del af befolkningen. På grafen herunder kan du se, hvordan fordelingen mellem aldersgrupperne er, når det kommer til at drikke filterkaffe. Tendenens er nok nogenlunde den samme, når vi taler om andre kaffetyper som f.eks. formalet kaffe eller espresso.

Sådan fordeler det sig

Kaffestatistik fordelt på aldersgrupper

Kilde: kaffeinfo.dk

Hvorfor er det sådan?

Det kan der sikkert findes rigtig mange grunde til, og vi har faktisk ikke lavet en undersøgelse omkring dette, men det lader til at være en tendens, der er gældende på mange typer af mad- og drikkevarer. De varer der har en meget stærk og karakteristisk smag, som oste, vin, snaps og mørk chokolade, er oftest mest populære hos voksne og ældre.

Arbejdsmarkedet kan også have sin indvirkning på dette, da rigtig mange arbejdspladser har et miljø af kaffedrikkere, hvilket hurtigt leder hen til, at man begynder at drikke kaffe. Der er nemlig også en del hygge forbundet med en god kop kaffe, og den hygge vil rigtig mange gerne være en del af – hvorfor de så begynder at drikke kaffe.

Hvilken slags kaffe bliver der så drukket?

Den ældre generation har et ry for at drikke meget filterkaffe, der også i enkelte folkemunde har fået “øgenavnet” gammelmandskaffe. Det er helt klassisk, at ældre mennesker har en filterkaffemaskine stående i deres køkken, som gerne er i brug dagligt. Her findes der f.eks. en kaffetype som instant kaffe, der ikke er ligeså populær hos de ældre, men er blevet mere populær hos de yngre kaffedrikkere.

Det er dog ikke til at sige, om vi der er vokset op med de anderledes typer af kaffe, vil tage det med os, når vi bliver gamle. Sådan har det jo været med mange ting, hvor de ældre ikke er vokset op med det – som f.eks. computeren.

Hvilke kaffemærker findes der, som tilbyder filterkaffe?

Filterkaffen er en utrolig populær type kaffe, og der findes mange virksomheder, der laver filterkaffe. Vi har samlet en liste over nogle af de kendte mærker. De er listet tilfældigt, så det er altså ikke en “top”-liste over kaffemærker.

  • BKI
  • Peter Larsen
  • Merrild