Indret et funktionsdygtigt kontor

Et hjemmekontor med skrivebord, PC og kontorstol

Flere og flere erstatter de stationære PC’ere derhjemme med bærbare. Det er dejligt komfortabelt at kunne sidde med sin PC i lænestolen, sofaen eller sengen. Men efterhånden som man bliver ældre, stiger vigtigheden af at passe på sin krop også. Derfor er det smart at have indrettet et ordentligt kontor, så man kan sidde ordentligt, når man arbejder med sin PC, specielt hvis man skal bruge den i længere tid. Her er nogle gode ideer til hvordan du indretter dit hjemmekontor:

At indrette en ordentlig arbejdsplads til PC’en, er meget mere end bare at købe en bærbar, en kopimaskine og sørge for en internetforbindelse. Med nogle få møbler får du det der skal til, for at indrette et lækkert kontor.

Skrivebord og kontorstol

Det vigtigste er selvfølgelig at købe et skrivebord og en kontorstol. Med hensyn til skrivebordet er det vigtigt at du tænker over, hvor meget der skal stå på skrivebordet, inden du køber et. Hvis der skal stå printer, pc, brevbakke, telefon og alt muligt andet, kræver det et ret stort skrivebord. Derudover skal du tænke over højden, det skal passe sammen med din kontolstol og din højde. Der findes skriveborde med indstillelige ben, hvilket gør det nemmere at tilpasse højden. Når du køber kontorstolen skal fokus være på komforten. En ergonomisk kontorstol vil være rigtig godt for en aldrende krop, så det er ikke her du skal spare. Hvis der er råd til ekstra luksus er forslaget helt klart, at du køber et hæve/sænke skrivebord.
På den måde kan du også i perioder stå op og arbejde, hvilket kan være rart til en afveksling.

Udstyr til computeren

En internetforbindelse giver næsten sig selv, så det vil jeg ikke fortælle om. Til gengæld skal du overveje hvad for noget udstyr, der kan gøre arbejdet mere komfortabelt. En god ide hvis man ikke ser så godt kan være at købe en Dockingstation til den bærbare og en stor computerskærm. En Dockingstation er et redskab du sætter din bærbare PC ind i, og så kan du forbinde den med en computerskærm. Sagt på en anden måde, så bruger du din bærbar som en stationær PC. Det betyder at du også skal købe både mus og tastatur. Men hvis du sidder meget foran PC’en kan det være en rigtig god ide. Men hvorfor så ikke bare købe en stationær PC? Fordi modellen med bærbar og Docking station giver dig mulighed for at tage PC’en med, når der er behov for det.

Selvom det ikke er så mange ting, kan det hurtigt blive dyrt, så start med ovenstående, som er de mest nødvendige ting. Derefter er det nemmere at købe de småting som man undervejs finder ud af, kunne gøre dagligdagen lidt nemmere eller smartere.