Hvad skal du vide om realkreditlån?

Mange danskere kommer i løbet af deres levetid til at skifte bekendtskab med et realkreditlån. Realkreditlånet er grundlaget for størstedelen af alle menneskers boligkøb og en helt grundlæggende ting i den danske, finansielle sektor. Derfor vil vi også guide dig igennem nogle grundlæggende principper for realkreditlånet som er meget vigtigt at holde styr på.

Et realkreditlån er et obligationslån, som du tager hos et realkreditinstitut. Du kan kun få lånet hos et realkreditinstitut, som ved optagelsen af realkreditlånet vil tage din nykøbte bolig i pant. Når din bolig bliver taget i pant, gør banken det for at sikre sig, at realkreditlånet kan tilbagebetales. Det er meget essentielt, for ellers vil låneudbyderen, banken eller realkreditinstituttet ikke være i stand til at låne dig pengene. Det betyder dog ikke, at du får taget din bolig af banken, hvis du ikke betaler en enkelt måned. Det kræver, at du konsekvent misvedligeholder dit realkreditlån og ikke betaler på det. Det er dog en hypotetisk situation, og så længe du sikrer dine personlige finanser, skal du nok klare den.

 

Først og fremmest skal du dog også gøre dig overvejelser om, hvordan du får det bedste realkreditlån. Her vil vi anbefale dig at indhente tilbud på realkreditlån. Det kan du gøre ved at tage brug af en sammenligningstjeneste, som vil gøre det lettere og mere overskueligt for dig at få et tilbud, som passer til dig. Når du bruger en sammenligningstjeneste, kan du også blive langt mere sikker på, at du får en god pris på dit realkreditlån . For i sidste ende er det også forventligt, at du gerne vil have det bedste realkreditlån, du kan forestille dig.
Når du har gjort dig overvejelser om at optage et realkreditlån, skal du også tænke over, om et variabelt eller fastforrentet lån er bedst for dig. Når lånet har en variabel rente, kan den enten stige, falde eller forblive stabil. Der er ingen som med nogen sikkerhed kan sige, hvilken vej renten tager. Hvis din bankrådgiver fortæller dig, at renten forbliver stabil 20 år endnu, gætter han. Derfor skal du kun vælge et variabelt lån, hvis du har plads til udsving i din økonomi. Hvis du i stedet vælger et fastforrentet realkreditlån, kan det godt være, at du skal betale mere for lånet lige nu. Men til gengæld kender du dine udgifter de næste mange år. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du vægter højest. God fornøjelse med lånet.