Hold din krop i balance og undgå skader i dagligdagen

Kroppen i balance

For mange ældre mennesker og pensionister kan de mange år på arbejdsmarkedet godt have sat sine spor. Man er måske ikke i lige så god form som man engang har været, og kroppen er formentlig ikke ligeså fleksibel som den var i sine unge dage. Dette er noget de fleste ældre mennesker med garanti kan nikke genkendende til. Det er derfor vigtig at du passer godt på din krop, og gør dit for at forebygge skader og smerter i dagligdagen.

Pensionister kan med fordel forebygge skader ved at gøre brug af de rette redskaber i dagligdagen, som mindsker risikoen for overbelastning af kroppen. Uanset beskæftigelse bør du altid have fokus på høj brugervenlighed, og du bør helst undgå at skulle bøje ryggen for meget, og undgå tunge løft.

Selv hvis du bruger det meste af dagen på hjemmekontoret, kan ulykken stadig træffe ind. Her er det vigtigt at have gode og brugervenlige kontormøbler, med nem adgang til dine forskellige ting og sager. Hjælp dig selv, og skab struktur over dine forskellige mapper og vigtige papirer, ved at have adgang til det hele på et samlet sted. Du kan blandt andet gøre brug af et arkivskab ved siden af dit skrivebord, så du ikke behøver at bevæge dig alt for meget for at nå dine ting, og dermed undgå forstrækninger eller andre smerter. Her kan brugte arkivskabe være et godt og billigt alternativ til dit kontor, hvis du ikke føler at du har råd til at investere alt for mange penge i helt nye kontormøbler.

Pas på din krop i dagligdagen

Selv med de rette kontormøbler og et velindrettet kontor, der mindsker risikoen for arbejdsskader, når du befinder dig på dit hjemmekontor, skal du også tænke på hvordan din krop reagerer på de mange timers stillesiddende adfærd. Hvis du har en tendens til at sidde meget ned i løbet af dagen, bør du være bevidst om hvordan du sidder optimalt, og hvordan du bevarer et sund arbejdsmiljø på kontoret og i hjemmet.

Når du sidder meget ned i løbet af dagen bør du især sørge for at sidde varieret, og skifte imellem forskellige stillinger. Samtidig skal du huske at rette kroppen, for at styrke din holdning og styrke dine muskler i kroppen. Ved at følge disse retningslinjer mindsker du risikoen for, at der kan opstå smerter i ryggen eller andre steder i kroppen. Du bør derimod, til afveksling, også stå lidt op engang imellem, da man som pensionist bør få rørt kroppen lidt for at få løsnet op i leddene.

Det er generelt vigtigt at holde kroppen i gang, hele livet igennem, og når du er kommet op i alderen, er du nok ikke så smidig som du har været. Det kan derfor være en god idé, især når du sidder meget ned i løbet af dagen, at arbejde på at styrke og smidiggøre din krop, gennem forskellige øvelser. I længden vil det give en bedre livsglæde, og du vil få et bedre forhold til din krop.