Efterlad en bedre verden til dine børnebørn

Den menneskeskabte opvarmning af  kloden bliver værre og værre. Der bliver hver dag ledt flere og flere drivhusgasser ud i atmosfæren, hvilket kan have katastrofale konsekvenser for Jordens fremtid. Det er således vigtigt at vælge miljørigtige alternativer til de traditionelle energikilder, og den vej igennem efterlade en renere og bedre verden til de næste generationer.

Der er grønne alternativer til de traditionelle energiformer, eksempelvis er der muligheder  inden for solceller som elforsyning eller varmepumpe, som et godt alternativ til oliefyr.

 

Varmepumper

 

Varmepumper er ikke kun gode mod miljøet, de er også gode mod din pengepung, hvilket kan være en fordel for pensionister, som ofte sidder lidt stramt i det. Varmepumpers energiforbrug er sammenlignet med traditionelle oliefyr og almindelig elvarme, og der er blevet påvist en besparelse i energiforbrug på 50%, hvilket vil have en betydelig påvirkning på din månedlige udgifter. Yderligere blev det vist, at udledningen af miljøskadelige stoffer reduceres markant, og selve CO2-udslippet bliver reduceret med næsten 40 procent.

Således vil en investering i en varmepumpe skåne miljøet, og derved vil du være med til at efterlade en bedre verden til dine børn, børnebørn, oldebørn osv. Yderligere vil du samlet set spare lidt penge og derved have et større økonomisk råderum, og således have lidt ekstra penge til at bruge på oplevelser med dem du holder kært.

 

Forskellige alternativer

 

Der er flere forskellige typer af varmepumper, således er der rig mulighed for, at du finder det alternativ, der passer bedst til dig og dit hus, samtidig med at du er med til at passe på miljøet og spare lidt penge.

  • Jordpumper
    Denne form for varmepumpe fungerer ved at bruge den solenergi, der er lagret i jorden til at opvarme en frostvaske inden i jordvarmeslangen, som så videre opvarmer dit hus. Denne løsning kan bruges som en total varmeløsning til dit hus, det er således ikke nødvendigt at kombinere denne med andre former.
  • Luft-vand-pumper
    Denne varmepumpe kan ligeledes fungere som eneste varmekilde til dit hus. Denne fungerer ved at udnytte varmen i luften til at opvarme dit hus og det varmevand.
  • Luft-luft-pumper
    Denne er et supplement til andre varmeformer. Her varmes dit hus op med energien fra den varmeluft udefra, og er et miljøvenligt supplement til eksempelvis el-varme.

 

Det er essentielt, at vi passer på vores Jord. Når miljøet først er ødelagt, er der ikke så meget at gøre. Derfor er det vigtigt, at man tænker fremad, tænker på hvilken tilstand, man ønsker at efterlade Jorden i til de næste generationer, til dine børns børn. Der er således ikke nogen grund til ikke at skåne miljøet, samtidig med at man holder sine udgifter nede.