Derfor er skimmelsvamp så farligt

skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en svamp der reproducerer ved at frigive bittesmå spore ud i luften. Spore der lander på fugtige objekter, kan måske begynde at gro. Der eksisterer tusindevis forskellige typer af svamp, og mange af dem støder vi på, hver eneste dag, i vores hjem og udendørs.

Hvad er de farlige skimmelsvampe

De giftige skimmelsvampe er de svampe der producerer sundhedsfarlige affaldsstoffer, som kaldes mycotoxins.  Selvom personer med astma og andre vejrtrækningsproblemer er særligt udsatte for at fremkalde en reaktion, på mange forskellige typer af skimmelsvamp, så menes det også at raske mennesker kan måske få sundhedsrelateret problemer.  Disse typer af giftige skimmelsvampe menes at være linket til hukommelsestab og alvorlige lungeproblemer blandt spædbørn og ældre.

Svævende partikler af skimmelsvamp er usynlige for det blotte øje, så det er umuligt at se hvor sporene vil lande henne. Løse skimmelsvampspartikler  der akkumulerer på objekter i et hjem er meget nemme at indhælere, og er en konstant irritation for kæledyr og mennesker, som bor der.

Den mest velkendte type af giftige skimmelsvampe er Stachybotrys chartarum, det er en slimet, grønlig-sort svamp, som vokser på materialer og objekter der er sårbare over for fugt, som for eksempel træ, papir, gipsvægge og ligende produkter. Det gror ikke på klinker eller cement.

Selvom den type af skimmelsvamp der gror i dit hjem, ikke er farligt, så kan det stadig være farligt. Dette er på grund af, at når skimmelsvamp gror på organisk materiale, så vil det med tiden ødelægge det. Derudover så udskiller for meget skimmel svamp en dårlig lugt og forringer luftkvaliteten.

Professionel fjernelse af skimmelsvamp

Hvis dit skimmelsvampsproblem er meget alvorligt, så har du sandsyndelig brug for professionel hjælp til at fjerne det. Der findes virksomheder der råder over håndværkere, som er specialiseret i skimmelsvamps bekæmpelse. De har de rette værktøjer og viden til at fjerne alle spor af skimmelsvamp fra dit hjem.