Bliv gode venner med Office-programmerne

Et indpakket Microsoft Office bolche, som symbol for at man kan pakke Office-funktionerne ud ved et kursus

Når man har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, tror mange at man får oceaner af tid tilovers, til alle mulige andre ting, men man finder hurtigt ud af, at tid aldrig er noget man har for meget af. Noget der kan tage meget tid, er at navigere rundt på computeren, hvor der tit er ting der driller.

Dengang man befandt sig på arbejdsmarkedet, havde man måske en yngre kollega, der lige kunne hjælpe med de ting, men nu må man vente på at børn og/eller børnebørn har tid til at hjælpe. Et alternativ er at tage et kursus hos Segment, som tilbyder en masse forskellige former for IT-kurser.

Få hjælp til Office-pakken

Hvis ikke man har arbejdet med Office-pakkens forskellige elementer som Word, Excel og PowerPoint, kan man hurtigt komme til at bruge meget tid på at forsøge at lære programmerne at kende. Hver gang der kommer nye Office-pakker, er der tilføjet flere funktioner til programmerne, hvoraf mange af dem kan være særdeles nyttige, men det kræver at man ved, dels at de findes, men også hvor man finder dem.

I de fleste af Office-programmerne eksisterer der kursus for både begyndere og øvede. Har man ikke brugt programmet før, kan man således få en god introduktion til programmet, men man kan lære nogle af mere avancerede, men særdeles brugbare funktioner at kende i læringsmodulerne til de øvede. Derudover skal man være klar over at der tilbydes kurser i de forskellige årgange af Office-pakken, så selvom du sidder og arbejder med nogle af de gamle programmer, som eksempelvis 2003 eller 2007, så kan du alligevel blive undervist i det.

Har du Iphone?

Hvis der er noget, der virkelig kan drille den ældre generation, så er det vist mobiltelefoner. Har dine børn og børnebørn lokket dig til at få en Iphone, er det sandsynligt at du finder det svært at finde ud af den. Er det tilfældet, kan du få hjælp til den via et kursus, så du kan lære telefonen at kende.

Tag pensionistklubben med

Hvis du kender andre pensionister, som kunne bruge et Office-kursus, kan du forhøre dig om der er nogle af de dem, som også er interesseret i at lære det samme program at kende, som det du er interesseret i. På den måde kan i bruge hinanden efter kurset, hvis der er ting, som i har glemt, eller hvis der var noget som i synes var svært. Hvis i kan samle et helt hold, kan det give mulighed for, at kurset kan tilrettelægges efter jeres behov.