Bæredygtige solfangere

Varm dit hus op med god samvittighed

Vil du gavne klimaet, så køb en solfanger. Så er du med til at reducere CO2 udslippet, uden at du går på kompromis med varmen i dit hjem. Solfangere udnytter nemlig en af naturens vedvarende energikilder på den mest effektive måde. Solfangere anvender nemlig energi fra solen til at opvarme vandet i en husstand, således at vandet efterfølgende kan  bruges til enten brugsvand eller opvarmning, eller endda sågar begge dele.

Hvilken solfanger skal jeg vælge

Hos KNSB har de flere forskellige løsninger, når det kommer til solfangere. Du kan se dem alle her. Ikke nok med at solfangere findes i mange forskellige størrelser, så kan de nemlig også skræddersyes, så de passer netop til dit unikke behov. Hos KNSB kan en fagmand derfor hjælpe dig med at  præcisere og afdække dit behov, således at I sammen kan finde den konkrete løsning til dig. Det rette valg afhænger nemlig af flere forskellige faktorer. Det være sig blandt andet husstandens visuelle udtryk og størrelse.

Fordele ved en solfanger

Udover den åbenlyse fordel, nemlig at solfangere er med til at passe på vores miljø, da de belaster det mindst muligt, så er fordelene ved solfangere mange. Solfangere reducerer for det første nemlig behovet for fjernvarme og anden varmeforsyning, så du behøver faktisk ingen andre energikilder om sommeren. For det andet, så er priserne på solfangere også faldende, så du kan få høj kvalitet for få penge. Det er i forlængelse heraf værd at bemærke, at er vedligeholdelse af solfangere minimal. Endvidere er det bevist, at et anlæg på mellem 3 og 4 solfangere kan dække helt op til 70 % af en husstands varmtvandsforbrug på et år, og 30% af varmeforbruget.  Du kan dermed reducere dine varmeregninger markant. Har du derfor ikke allerede har investeret i solfangere, så er det måske værd at overveje at gøre det. Hvis ikke af økonomiske årsager, så af bæredygtige årsager.

Ulemper ved solfangere

Der er meget få ulemper ved solfangere. Den mest fremtrædende der umiddelbart synes ved et solfangeranlæg er dog, at der i Danmark er ganske få soltimer i vinterhalvåret. Derfor er det nødvendigt at supplere med en anden energikilde på dette tidspunkt af året. En anden ulempe, der måske synes mindre vigtigt , men måske mere opsigtsvækkende er det faktum at solfangere ses meget tydeligt på ens tag, hvilket kan være til gene for nogen. Der er dog mærkbart flere fordele end der er ulemper ved solfangere.

Kopi af iStock_000004393369Small