3 tips til en billigere bilforsikring

3 tips til en billigere bilforsikring

Har du haft den samme bil og bilforsikring i mange år? Lyder det til at din bilforsikring er dyrere end naboernes? Se med her for at få 3 tips til at bringe udgiften til bilforsikringen lidt ned.

TIP 1: Undersøg markedet grundigt

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du betaler for meget for din bilforsikring eller ej, kan du med fordel undersøge markedet. Du har sikkert venner og familie, der har anbefalet dig forskellige forsikringsselskaber, men fordi det nu er muligt at undersøge selskaberne på nettet, kan du sammenligne langt flere forsikringsselskaber med henblik på at finde den bedste pris til dig og dit behov.

Naturligvis er det værd at tage bekendtes erfaringer og oplevelser i mente, når du overvejer at skifte forsikringsselskab, men vær opmærksom på, at priserne som selskaberne tilbyder er meget individuelle, fordi de er baseret på personlige informationer om din erfaring, og informationer om den bil du ønsker at forsikre.

Mikonomi.dk kan du snart sammenligne forskellige forsikringsselskaber for at finde den bedste pris til dig og dit behov.

TIP 2: Køb en lille eller brugt bil
Hvis du står og overvejer at udskifte din nuværende bil med en ny, er det værd at undersøge, hvilken bil der er billigst at forsikre inden valget træffes.

De fleste forsikringsselskaber bruger en række faktorer til at beregne en individuel pris, og en af dem er typen af bil, der skal forsikres. Især bliver der kigget på, hvor dyr en bil der er tale om, samt hvor kraftfuld en motor der er tale om. Dette gør de for at vurdere, hvor stor en risiko der er, for at bilen forvolder skade på andre, samt hvor dyr en regning der skal betales erstatning for i et eventuelt uheld.

Desuden bør du overveje at købe en brugt, eller i hvert fald lille, bil, hvis forsikringen skal være så billig som mulig. De små biler, med under 75 HK, er billige at forsikre, og hvis du køber en ældre brugt model, er det muligt, at du helt kan undgå at tegne en kaskoforsikring.

TIP 3: Opnå samlerabat og husk at forhandle med selskabet
De fleste forsikringsselskaber har mulighed for at give dig en meget personlig behandling, hvilket i praksis betyder at det er muligt at forhandle med de fleste af selskaberne.

Først og fremmest er det meget udbredt at tilbyde en form for samlerabat, når du vælger at samle alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Ved at gøre dette opnår nu en fordelagtig status hos dit forsikringsselskab, og uanset om det betegnes som totalkunde, helkunde eller noget helt tredje, er det en stor fordel at have ved fremtidige forhandlinger.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at forhandle med forsikringsselskabet. De er godt klar over den store konkurrence og vil i de fleste tilfælde være i stand til at tilbyde dig en form for rabat. Du skal med andre ord, ikke være bange for at spørge.