3 enestående dyr, som du kan se på en rejse til Grønland

polar bear

Er du fascineret af dyr og elsker at rejser? Så bør du overveje at besøge Grønlands helt unikke natur, som er fristed for nogle er verdens mest enestående dyr. Med en tur til Grønland er du garanteret en oplevelse, som du sent vil glemme. Grønlands natur er helt unik og du kan ikke finde noget lignende, nogen andre steder i verden. – Her kan du læse om 3 enestående dyr, som du kan møde på en tur til Grønland.

Moskuokse

Moskusoksen er et to meter langt, skedehornet hovdyr, som lever på Grønland. Det store dyr kendetegnes ved at have en lang og tæt pels, samt brede hove og nedbøjede horn. Dette dyr vandrer i små flokke, og under et angreb, så vil moskusokserne danne en cirkel med kalvene i midten for at beskytte dem.

Moskusoksen lever af at spise polarpilens kviste og blade. Derudover så anses dens pels, som værende en yderst eksklusiv varer. Når Moskusoksen er i parringstid, så kan man se hannerne på godt 350 kg løbe imod hinanden, pandebrisk mod pandebrisk. Taberen af duellen vil forlade stedet, og finde en ny han at dyste imod.

Isbjørn

Isbjørnen er verdens største rovdyr på land. Dette kæmpe dyr er i sandheden en af Grønlands mest imponerende dyr, som man kan se på en rejse dertil. En hanisbjørn kan vejer imellem 350-700 kg og en hunisbjørn vejer cirka det halve. Isbjørnens største fødekilde er sæler, som den jager langs Grønlands kyster.

Det var i en længere periode frygtet at isbjørnen ville uddø fordi, at den har været et offer for en masse jægere. Men man er begyndt at se en stigning i bestanden på grund af, at man har indført større kontrol og specifikke kvoter, som jægere skal overholde.

Polarræv

Polarræven er en lille ræv der lever i de arktiske regioner, heriblandt Grønland. Polarræven har formået at lære at leve i det kolde miljø gennem tiden. Ydermere så skifter polarrævens pels farve efter årstiderne, så om sommeren vil den være mere brun, modsat om vinteren er den kridhvid. Polarræven lever af smådyr som den kan finde, så som lemmings, babysæler og fisk.

Hvis du gerne vil lære mere om Grønlands natur, eller kunne tænke dig at undersøge dine rejsemuligheder, så besøg greenland.com/dk for at læse mere.