2014 – året hvor vi passer på os selv

blodtrykDet at være sund, har længe været et fokus punkt. Så ændrede fokusset sig til, at fedme var et problem, og hvordan vi kunne afhjælpe denne tendens. Nu er vi tilbage til en mere ligevægtig fordeling. Vi kan nu tale om sundhed, uden det udelukkende skal handle om at tabe sig.

Det er så at sige, blevet populært at passe på sig selv og sin krop. Nogle går til ekstremerne og mener de skal gennemføre en Ironman før de er et bevis på sundhed. Men også her er der er en fin mellemvej. Vi kan sagtens være sunde og passe på os selv, uden at skulle bevise dette med en gennemførelse af decipliner.

Ikke at sige at det at sætte mål er en dårlig ting, tværtimod. Ved at have et mål, kan det styrke motivationen for at ændre i sin livsstil, og man vil være opmærksom på ændringerne. Igen er det ikke ekstremerne vi vil ud i, men ved hjælp af diverse apparater, kan vi holde styr på, og have et godt overblik over vores krop og dens helbred.

Den aktive senior

Dem der tror vi går i stå bare fordi vi når en hvis alder, får sig noget af en overraskelse. Det er måske ikke på samme niveau, men måske hyppigere besøg til fitness da tiden er der. Gennem livet får vi påtaget os en del skavanker. Dette betyder ikke vi er svage og ikke kan være med, det betyder bare vi skal være opmærksomme, og tage hensyn til de skavanker. Bare fordi der er kommet lidt gigt i håndledet efter et liv med kontorarbejde, betyder der jo ikke vi ikke kan løbe eller gå en lang tur.

Kroppen i sig selv ændre sig gennem tiden. Den healer ikke sig selv lige så hurtigt og godt mere, og skader kan blive mere varige. Musklerne bliver også svagere, dette inkludere også hjertet. For mange seniorer, er det en god ide, at holde øje med sit blodtryk, uanset aktivitetsniveau. Idag er det muligt både at gå til tjek hos lægen, eller at have sin egne blodtryksmålere derhjemme.

Mange ting kan gå galt, uanset om man er ung eller gammel, tyk eller tynd. Det er vigtigt at kende sin krop og lytte til den. Mange situationer kan undgås, hvis man opdager dem i god tid. Det kan fx. være blodtrykket. Hvis du kan mærke der er nogle ændringer, og oplever det over længere perioder, er det afsted til lægen. En behandling mod forhøjet blodtryk kan i den grad øge livskvaliteten, da man nemmere kan trække vejret, og ikke føler sig træt og svag.